Spis treści:
Czy wiesz, że to jak układasz jedzenie w lodówce ma ogromne znaczenie? Może to wpłynąć nie tylko na skrócenie lub przedłużenie trwałości produktu, ale również na jego smak!
Spis treści:
Czy wiesz, że to jak układasz jedzenie w lodówce ma ogromne znaczenie? Może to wpłynąć nie tylko na skrócenie lub przedłużenie trwałości produktu, ale również na jego smak!
Spis treści:
“Przyda się” to chyba najczęściej pojawiająca się myśl podczas zakupów spożywczych. Niestety bardzo zgubna, bo zazwyczaj kończy się to wyrzucaniem jedzenia podczas czyszczenia lodówki. Konsumpcjonizm to nasza społeczna wada. Kupujemy za dużo a następnie za dużo wyrzucamy lub za dużo jemy, co prowadzi do otyłości. Ciężko zdecydować co jest gorsze.
Spis treści:
Czy wiesz, że część warzyw powinieneś przechowywać w lodówce a część poza nią? Czy wiesz, że niektóre warzywa i owoce nie powinny być przechowywane obok siebie, bo przyspieszają psucie się? Z obserwacji wiem, że bardzo rzadko zastanawiamy się, w jaki sposób powinniśmy przechowywać produkty spożywcze a jest to bardzo ważny temat, dlatego postanowiłam przygotować dla Ciebie małą ściągę 🙂
Spis treści:
Wiele osób słysząc diagnozę zadaje sobie wiele pytań:
– Co to za choroba?
– Dlaczego dotknęła właśnie mnie?
– Jak wpłynie na moje życie?
– W jaki sposób można sobie z nią poradzić?
Zazwyczaj towarzyszy im też ulga, że wreszcie dowiedzieli się co im dolega. Na temat postępowania w tej chorobie można znaleźć coraz więcej informacji, a także przeprowadzonych zostało wiele badań nad odpowiednim żywieniem, które potrafi w dużym stopniu ograniczyć objawy.
Spis treści:
Każdy z nas ma czasami ochotę na coś słodkiego, jednak ze względu na różne jednostki chorobowe czy też po prostu odpowiedzialne podejście do swojego zdrowia zastanawiamy się co zrobić, żeby produkty, które kupujemy lub desery, które przygotowujemy samodzielnie miały jak najlepszy skład i dostarczały nie tylko przyjemności, ale również pozytywnych aspektów dla naszego organizmu. Pierwszą rzeczą, na jaką zwracamy uwagę w składzie produktów słodkich jest oczywiście cukier. Nie musimy, jednak z niego korzystać, bo mamy ogromną ilość zamienników, które mogą być stosowane nawet przez cukrzyków!